امکان دارد که تا به حال نام میلکومدا به گوشتان خورده باشد اما کاربرد و نحوه فعالیت آن هنوز برای شما همانند یک معما باشد؛ برای درک بیشتر در این زمینه با ابزار ترید همراه باشید .
فهرست مطالب
Milkomeda را میتوان ادغام اکوسیستمها دانست که اولین آن میان Cardano و Ethereum بود؛ میلکومدا تحت عنوان یک زنجیرهجانبی پرقدرت از زمان راهاندازی خود که سازگاری dAppهای بلاکچین اتریوم را برای Cardano فراهم کرد و مجموعهای گسترده از ابزارها و توسعهدهندگان را به سمت شبکه Cardano کشاند.
میلکومدا به چه معناست؟
زنجیرههای جانبی که توسط پروتکل میلکومدا ساخته شده بهعنوان پلهای میان بلاک چین عمل مینماید و امکان همکاری به صورت زنجیرهای متقابل میان شبکه بلاک چین Cardano و محبوبترین dAppsهای آن ساخته شده، فراهم مینماید. این زنجیرههای جانبی بر روی Cardano ساخته میشوند و همچنین به صورت همزمان امکان اتصال بین بلاک چینهای مختلف و انتقال پروژهها را از یک شبکه به دیگری فراهم مینماید.
در این پروتکل از ADA پیشرفته که به نام MilkADA معروف است، بهعنوان ارز اصلی استفاده مینمایند . MilkADA به منظور پرداخت هزینههای تراکنش از جمله کارمزد شبکه برای انجام تراکنشها درون زنجیره جانبی مورد استفاده است. این بلاکچینهای جانبی به وسیله اعتبارسنجیها اداره میگردد که در ابتدای فعالیت گروهی کوچک از اپراتورهای استخر سهام Cardano، SPOها تشکیل شده و به تایید میپردازند؛ درنهایت نیز، مدیریت این پروتکلهای بلاکچینی توسط یک DAO که وظیفه نظارت بر روی شبکه اصلی Cardano را دارند، اجرایی میشود.
زنجیرههای جانبی میلکومدا برای توسعهدهندگان حوزه ارزهای دیجیتال این امکان را فراهم میکند تا اینکه قراردادهای هوشمند را به زبانهایی همچون سالیدیتی بنویسند که زبانی آشنا و محبوب است؛ به عنوان نمونه: سالیدیتی و استقرار این زبان در بلاکچینهای مختلف، به این معناست که توسعهدهندگان بلاک چین برای ایجاد Dapp روی شبکه کاردانو مجبور نیستند که از زبانهای برنامهنویسی دیگری همچون Haskel و Plutus استفاده کنند که دشواری بیشتر نسبت به سالیدیتی دارند.
اولین زنجیره جانبی: M1
اولین پل بین بلاکچینی میلکومدا، که بر پایه ماشین مجازی اتریوم یا به اختصار EVM، مبتنی بر زنجیرهجانبی به نام M1 میباشد. این زنجیره جانبی که اکوسیستم کاردانو را با توسعهدهندگان آشتی میدهد و پای محبوبترین زبان قراردادهای هوشمند، سالیدیتی، را به این بلاک چین بازکرده میکند. MilkADA، ارز بومی این زنجیره جانبی است که برای پرداخت هزینه شبکه و تراکنش مورد استفاده میکند.
قراردادهای هوشمند پیشرفته در Milkomeda
یکی از مهمترین و کاربردیترین ویژگیهای پروتکل Milkomeda وجود قراردادهای هوشمند پیچیده و پیشرفته روی آن است. یک dApp، که میتواند یک قرارداد هوشمند را از EVM به زنجیره جانبی منتقل و مستقر نماید. این کار قرارداد هوشمند را در اختیار کاربران شبکه کاردانو قرار میدهد که میتوانند با این نوع قراردادهای هوشمند تعامل برقرار کرد.
این به این معنی میباشد که کاربران شبکه کاردانو میتوانند به شکل یکپارچه از قراردادهای هوشمند استفاده نمایند که بر روی شبکههای بلاکچین دیگری، ساخته شدهاند و این فرایند متکی به زبانهای برنامهنویسی غیر از Plutus است.
عملکرد توسعهدهنده با میلکومدا
عملکرد قراردادهای هوشمند پیشرفته و پیچیده، زنجیرههای جانبی میلکومدا به این معناست که قراردادهای هوشمند تنها یک بار میتوانند بر روی شبکه مستقر شوند، برای توضیح این فرایند به صورت ساده میتوان گفت که زنجیرههای دیگر هیچ نیازی به کدگذاری مجدد به سایر زبانها ندارند.
مزیت این فعالیت این است که میزان کدگذاری کمتر و حجمی کمتر بر بستر شبکه ایجاد میشود و برای بررسی آن تنها یک مجموعه از کد موردنیاز است. کاهش مقدار کد موردنیاز برای اجرای یک dApps سبب میشود که آسیبپذیری کمتری در شبکه ایجاد شود و فرصت برای سوءاستفاده هکرها کاهش یابد و سبب میشود که توسعهدهندگان آن با سرعت بیشتری وارد بازار شوند.
تجربه کاربری پل بلاکچینی
تجربه کاربری در عصر امروزی یکی از مهم عوامل برای محبوبیت آن است، کاربران با استفاده از میکومدا این امکان را دارند که از قراردادهای هوشمند در زنجیره جانبی استفاده کنند بدون اینکه از شبکه اصلی کاردانو خارج شوند. تجربه کاربری یکپارچه که با استفاده از میلکومدا صورت میپذیرد به بهترین شکل فراهم گشته است و کاربران آن میتوانند در حداقل زمان ممکن داراییهای خود را برروی شبکه منتقل نمایند.
این داراییها که به زنجیره جانبی منتقل میشوند، جایی است که با استفاده dApp در آن با کاربران تعامل صورت میپذیرد. پس از آن، تراکنش به اکوسیستم اصلی Cardano سپرده میشود.
زنجیرههای جانبی بهعنوان پل میان بلاک چینها
پل میان بلاک چین میلکومدا این امکان را فراهم میکند که پروژهها بتوانند از یک بلاک چین به بلاک چین دیگری منتقل میشوند و میزان دسترسی کاربران را به پروژههای مختلف افزایش دهد. کاربرانی که در شبکه در حال فعالیت هستند، میتوانند این داراییهای دیجیتال را به کاردانو منتقل نمایند.
میلکومدا از چه ماشینهای مجازی پشتیبانی مینماید؟
پروتکل میلکومدا از ماشینهای مجازی که امکان استفاده از کاردانو را دارند، متصل میشود که در زیر لیستی از آنها ارائه شده است:
- ماشین مجازی اتریوم (EVM)
- Facebook’s Move VM
- Solana VM
- Flow/Cadence
- Hyperledger Fabric
- Quorum
- Near VM
زنجیرههای جانبی بهطور کلی توسط کاربران آن اداره میگردد. این کار در شبکه کاردانو با استفاده از Milkomeda DAO صورت میگیرد، این حرکت به این معناست که کاربران برای مشارکت باید از شبکه Cardano استفاده نمایند. کاربران مشارکت کننده برای شرکت رایگیری و دریافت جوایز باید در شبکه کاردانو فعالیت کنند و در این رایگیریها میتوانند به پارامترهای مختلف شبکه و افزودن و حذف اعتباردهندهها رأی دهند.
جنبههای تحت مدیریت DAO:
- اضافه یا حذف اعتباردهندهها
- راهاندازی زنجیرههای جانبی جدید
- افزایش یا کاهش مبالغ وثیقه موردنیاز
- مجازات اعتباردهندههای مخرب و مضر
- خرج کردن وجوه خزانهداری برای تأمین مالی رشد اکوسیستمهای زنجیره جانبی موجود
- تصمیمگیری در مورد اینکه ADA پیشرفته و پیچیده به کدام سهام واگذار میشود
- پذیرش توکنها و ارزهای جدید در زنجیره جانبی
- تأیید و پذیرش قراردادهای بستهبندیشده جدید
سوالات متداول
میلکومدا به چه معناست؟
میلکومدا از چه ماشینهای مجازی پشتیبانی مینماید؟
ماشین های مجازی که میلکومدا از آنها پشتیبانی میکند شامل 1.ماشین مجازی اتریوم (EVM)
2.Facebook’s Move VM
3.Solana VM
4.Flow/Cadence
5.Hyperledger Fabric
6.Quorum
7.Near VM7
میباشد که تیم این شبکه در حال گسترش و بهبود این ماشین ها و افزودن ماشین های دیگر هستند