اگر می خواهید تحلیل تکنیکال را یاد بگیرید اما نمی دانید از کجا شروع کنید، در جای درستی هستید. این مقاله از ابزار ترید برای شماست. به طور کلی برای تجزیه و تحلیل بازار سهام و تصمیم گیری سرمایه گذاری در راستای نتایج به دست آمده از دو روش استفاده می شود.
فهرست مطالب
این دو روش « تحلیل فاندامنتال » و «تحلیل تکنیکال» نامیده می شوند.
در محدوده تحلیل فاندامنتال، ارزش های جاری شرکت ها با بررسی ترازنامه های مالی تعیین می شود.
از سوی دیگر، در Technical analysis فرض می شود که قیمت سهام منعکس کننده تمام اطلاعات مورد نیاز کارگزاران سهام است، بنابراین تحلیل تکنیکال به جای صورت های مالی، به تجزیه و تحلیل آماری حرکت قیمت ها می پردازد.
تحلیل تکنیکال به زبان ساده
در نگاه اول، تحلیل تکنیکال ممکن است شما را بترساند، اما در واقع، به جرات می توان گفت که این روش از یک تحلیل ساده «عرضه-تقاضا» تشکیل شده است که برای درک روند قیمت استفاده می شود.
به عبارت دیگر، هدف از تحلیل فنی درک ویژگی های اساسی سهام نیست، بلکه نشان دادن شرایط بازار است که روند قیمت ها را تعیین می کند.
اگر مزایا و معایب Technical analysis را درک کنید، می توانید در بلندمدت به یک کارگزار یا سرمایه گذار بسیار بهتر بورس تبدیل شوید، وضعیت را با دقت بیشتری ارزیابی کنید و تصمیمات منطقی بگیرید.
تحلیل تکنیکال چگونه انجام می شود؟
تحلیل تکنیکال روشی است که مبتنی بر تحلیل آماری عناصر بازار مانند قیمت و حجم است.
تحلیلگران فنی ادعای تعیین ارزش ذاتی اوراق بهادار را ندارند. بلکه سعی می کنند با استفاده از عناصری مانند نمودارها و جداول، استنباط هایی انجام دهند که ما را قادر می سازد تصمیمات درستی برای سرمایه گذاری بگیریم.
انواع تحلیل تکنیکال
انواع مختلفی از Technical analysis وجود دارد.
برخی بر اساس نمودارها هستند، در حالی که برخی دیگر از عناصر مختلف مانند شاخص های فنی و نوسانگرها استفاده می کنند.
اما مهم نیست که او از چه ابزار سهام استفاده می کند، دو چیز برای یک تحلیلگر فنی ضروری است و تجزیه و تحلیل تکنیکال را از سایر روش ها متمایز می کند: داده های قیمت تاریخی و حجم. برخلاف تحلیلگران بنیادی، تحلیلگران تکنیکال به مسائلی مانند ارزش گذاری سهام اهمیت زیادی نمی دهند
تنها عناصر مورد توجه تحلیلگران فنی، داده های تاریخی معاملات سهام و اطلاعاتی است که آنها را قادر می سازد تا حرکت های آتی قیمت را پیش بینی کنند.
تحلیل تکنیکال اساسا بر اساس سه فرض مختلف است:
- بازار از ترکیبی از عناصر مختلف تشکیل شده است.
- حرکات قیمت در روندهای خاصی رخ می دهد.
- اگر بورس باشد تاریخ همیشه تکرار می شود.
الف- بازار از ترکیبی از عناصر مختلف تشکیل شده است.
تحلیل تکنیکال اغلب به این دلیل است که فقط تغییرات قیمت را در نظر می گیرد و عوامل اساسی را در نظر نمی گیرد.
البته استدلال مخالف ما که به «فرضیه بازار مؤثر» معروف است در پاسخ به این ادعاها است. طبق فرضیه مورد بحث، قیمت سهام یک شرکت منعکس کننده همه عواملی است که قبلا بر آن شرکت تاثیر می گذارد یا ممکن است در آینده بر آن تأثیر بگذارد، حتی «عوامل اساسی».
بنابراین، قیمت سهام جامع ترین داده ای است که به ما امکان می دهد آینده را ببینیم.
تحلیلگران فنی استدلال می کنند که قیمت سهام به وضوح منعکس کننده بسیاری از عوامل، از ویژگی های بنیادی یک شرکت گرفته تا وضعیت عمومی بازار است.
البته در نتیجه چنین رویکردی، همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، هر یک از عوامل مؤثر بر بازارها به صورت جداگانه بررسی نمیشوند، بلکه دیدگاهی کلیتر و مکملتر اتخاذ میشود.تمرکز اصلی بر روی تجزیه و تحلیل دقیق حرکات قیمت است که به گفته تحلیلگران فنی برای بررسی قیمت ها به منظور آشکارسازی واضح وضعیت عرضه و تقاضای سهام بسیار ضروری است.
ب ـ تغییرات قیمت در روندهای خاصی رخ می دهد.
به گفته تحلیلگران فنی، قیمتها در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت با روندهای خاصی در نوسان هستند. به عبارت دیگر، قیمت یک سهم، بالا و پایین نمی شود; بلکه قیمت سهام با توجه به روندهای خاصی که از گذشته تاکنون ادامه داشته است تغییر می کند. بیشتر استراتژی های فنی بازار سهام که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند نیز بر این فرض استوار هستند.
ج ـ از طرفی تاریخ همیشه تکرار می شود.
تحلیلگران فنی تقریبا موافق هستند که تاریخ تکرار می شود.
روانشناسی بازار چیزی است که با نگاه کردن به احساساتی مانند ترس، هیجان و عجله که در نتیجه رویدادهای مختلف به وجود می آیند، به راحتی می توانیم حدس بزنیم.
تحلیلگران فنی با استفاده از نمودارهای مختلف، حرکات بازار ناشی از این احساسات را مطالعه می کنند.
اگرچه بیشتر اشکال تحلیل تکنیکال بیش از 100 سال است که مورد استفاده قرار میگیرند، اما همچنان مهم هستند زیرا به دقت حرکتهای مکرر قیمت را در دورههای مختلف تاریخ نشان میدهند.
Technical analysis فقط برای بازارهای سهام و سهام استفاده نمی شود.
وقتی صحبت از تحلیل تکنیکال می شود، همه به انجام Technical analysis در بورس فکر می کنند، اما تحلیل تکنیکال روشی است که می توان از آن برای بررسی انواع اوراق بهادار با داده های تاریخی استفاده کرد.
به عبارت دیگر با این روش می توان سهام، آتی، معاملات کالایی، درآمد ثابت، ارز و یا بسیاری از اوراق بهادار دیگر را تحلیل کرد.
در طول مقاله خود به طور کلی درباره سهام بحث کرده ایم، اما گمراه نشوید زیرا همانطور که گفتیم می توانید با خیالی آسوده از تحلیل تکنیکال برای سایر اوراق بهادار استفاده کنید.
در واقع، میتوان گفت که Technical analysis در مناطقی که تغییرات کوتاهمدت قیمت در آنها برجسته میشود، مانند معاملات کالا و بازارهای فارکس، بسیار مفیدتر است.
ابزارهایی وجود دارند که می توانند به معامله گران هنگام انجام Technical analysis کمک کنند.
با استفاده از این ابزار، معامله گران می توانند جهت قیمت و سطوح معاملاتی احتمالی را در نمودار ابزار مربوطه پیش بینی کنند.
به طور خاص، تحلیل روند، نقش اساسی در تعیین جهت کوتاه، میان مدت و بلندمدت قیمت دارد.
سرمایه گذارانی که Technical analysis را انجام می دهند باید نوسانات، سررسید، حجم معاملات و وضعیت کلی بازار را نیز در نظر بگیرند.
بنابراین، تحلیل تکنیکال به تنهایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاری کافی نیست و استفاده از آن همراه با تحلیل فاندامنتال در جهت اتخاذ تصمیم سرمایه گذاری سالم تری حائز اهمیت است.
سوالات متداول
تحلیل تکنیکال چیست؟
از روشهای تحلیل قیمت در انواع بازارهای مالی از جمله بازار ارز دیجیتال می باشد. بر خلاف تحلیل فاندامنتال که بر اساس اخبار، رسانهها و افراد تأثیرگذار صورت می پذیرد، در تحلیل تکنیکال، قیمت بیت کوین با استفاده از شاخصهای ریاضی و تفسیر نمودارها صورت می پذیرد.
آیا با تحلیل تکنیکال میتوانیم قیمت بیت کوین را پیشبینی کنیم؟
بله، تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای مهم برای تحلیل ارز دیجیتال بیت کوین است که معاملهگران با استفاده از آن میتوانند سطوح عرضه و تقاضا را شناسایی نمایند.