یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بررسی نمودارهای قیمت، اندیکاتورها هستند که نقش مهمی در جهت شناسایی روند بازار دارند. در ادامه تعدادی از مهمترینهای آنها معرفی شده است که آشنایی با هریک برای داشتن تریدی پرسود و کم ریسک بسیار کارآمد خواهد بود. تا انتهای مطلب همراه ما باشید و درباره آنها بیشتر بدانید.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای تحلیل قیمت در بازارهای مالی و بازار ارز دیجیتال است. معاملهگران از تحلیل تکنیکال کمک میگیرند تا بتوانند در معاملات خود به سود برسند. برخلاف تحلیل فاندامنتال که بر پایه اخبار، رسانهها و افراد تأثیرگذار صورت میگیرد، در تحلیل تکنیکال، قیمت با استفاده از شاخصهای ریاضی و تفسیر نمودارها صورت میگیرد. تحلیل تکنیکال در بازار رمزارزها به خصوص در هنگام فروش و خرید ارز دیجیتال یا حتی فروش آن بسیار مهم و ضروری است و معاملهگران میتوانند با استفاده از آن معاملات سودآوری انجام دهند.
طبق گفته والکس تحلیل تکنیکال یکی از روشهای بسیار متداول است که معاملهگران ارز دیجیتال از آن برای تحلیل رفتار قیمت ارزهای دیجیتال کمک میگیرند. در تحلیل تکنیکال با استفاده سوابق معاملات تجزیه و تحلیل بیت کوین انجام میشود و روی دادهها و نمودار بازار تمرکز دارد تا بتواند الگوها و روندها را شناسایی کند و آینده بازار را پیشبینی کند.تحلیل تکنیکال بر اساس نظریه داوجونز بر سه پایه استوار است:
اندیکاتور میانگین متحرک
میانگین متحرک (Moving Average) یکی از اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال است که به معاملهگران در جهت یافتن روند بازار کمک میکند. این شاخص با میانگین گرفتن از قیمت بسته شدن سهم در یک دوره زمانی معین، جهت روند را مشخص میکند. جالب است که بدانید این شاخص براساس فرمول میانگین به دو نوع اندیکاتور میانگین متحرک ساده و نمایی تقسیم میشود که نوع نمایی آن در امور تحلیلی کاربرد بیشتری دارد. لازم بهذکر است میانگین متحرک بهصورت یک نمودار خطی روی صفحه و در مجاورت نمودار قیمت نمایش داده میشود؛ بنابراین هرچه بازه زمانی شاخص بیشتر باشد، حرکات آن آهستهتر میشود و بالعکس. به این نکته نیز توجه داشته باشید که هرچه طول دوره اندیکاتور بیشتر باشد، حمایتها و مقاومتها از اعتبار بیشتری برخوردار هستند.
شاخص مکدی
مکدی (MACD) نام یکیدیگر از اندیکاتورهای پرکاربرد تحلیل تکنیکال است که کاربرد زیادی در شناسایی نقاط برگشت، تسهیل ورود به بازار در زمان بازگشت روند و کسب بیشترین سود از نوسان قیمت تا زمان تغییر روند بازار دارد. این اندیکاتور بهدلیل کاربردهای زیاد و ویژگیهای فوقالعادهای که دارد، بهعنوان یکی از محبوبترین شاخصهای تحلیلی شناخته میشود. ازجمله ویژگیهای این اندیکاتور میتوان به ارائه سیگنالهای قابل اعتماد، شناسایی جهت روند و قدرت آن، تایم فریمهای مختلف و نمایش تغییرات اخیر قیمتی اشاره کرد. تحلیلگران بر این باورند که خط مکدی مهمترین و اصلیترین بخش این اندیکاتور است که میتواند تفاوتهای بین میانگینهای متحرک نمایی را با دورههای ۱۲ و ۲۶ روزه نشان دهد.
ابر ایچیموکو یکیدیگر از اندیکاتورهای مهم تحلیل تکنیکال
ایچیموکو یکیدیگر از ابزارهای پرکاربرد تحلیل تکنیکال است که با قابلیت ارائه خطوط حمایت و مقاومت، جهت و قدرت روند، نقش مهمی در شناسایی سمتوسوی بازار دارد؛ همچنین با استفاده از آن میتوان نقاط صحیح ورود و خروج از معاملات را شناسایی کرد. سیستم تحلیلی این اندیکاتور بهقدری کامل و قوی است که برخی از تحلیلگران بر این باورند که استفاده از آن بهتنهایی تا حد زیادی نیازهای معاملهگران را برطرف میکند. ایچیموکو این کار را با گرفتن میانگینهای متعدد و رسم آنها روی نمودار انجام میدهد؛ سپس تمامی ارقام و محاسبات بهدست آمده را در یک بازه یا ابر نمایش میدهد. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از کاربران نمودار آن را با نام ابر ایچیموکو میشناسند.
اندیکاتور باند بولینگر
شاخص باند بولینگر (Bollinger Bands) از دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال است که نخستین بار توسط جان بولینگر، یکی از باتجربهترین تحلیلگران بورس، به بازارهای مالی معرفی شد. این اندیکاتور بهدلیل تشخیص صحیح نقاط ورود و خروج در بازارهای نوسانی بهشدت محبوب است و کاربرد زیادی دارد. معاملهگران با استفاده از تایم فریمهای هفتگی، روزانه و حتی ساعتی این اندیکاتور، از آن نوسان میگیرند و جهت روند بازار را مشخص میکنند. تریدرها معتقدند که استفاده از این شاخص با اندیکاتور مکدی بهصورت ترکیبی برای کاهش ریسک معاملات بسیار سودمند است؛ بنابراین اکثراً از این دو ابزار بهصورت همزمان با هم استفاده میشود. با استناد به نتایج این دو اندیکاتور میتوان خرید و فروشهای پرسودی انجام داد.
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی
RSI یا شاخص قدرت نسبی نام یکیدیگر از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که بهطور گسترده برای تأیید سیگنالهای خرید یا فروش مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است که بدانید این شاخص برای اولین بار توسط شخصی به نام جیولز وایلدر برای اندازهگیری سرعت و تغییر حرکات قیمت معرفی شد. ازآنجاییکه این ابزار تحلیلی در بازه صفر تا صد در نوسان است، آن را با نام اسیلاتور یا نوسانگر نیز میشناسند. بررسی سیگنالهای RSI در بازه بالای ۷۰ درصد از اشباع خرید و بازه زیر ۳۰ درصد از اشباع فروش حکایت دارد؛ بنابراین باتوجه به این موضوع میتوان در درستترین زمان، ترید کرد و به سود رسید.
شاخص فیبوناچی
فیبوناچی (Fibonacci) که معاملهگران از آن برای بررسی حرکات قیمت در بازارهای مالی استفاده میکنند، یکی از اندیکاتورهای محبوب و پرطرفدار در تحلیل تکنیکال است؛ بهنحویکه استفاده از آن برای موفقیت در معاملات خرید و فروش ضروری است. تعیین حد سود و ضرر، کاهش ریسک معاملات و جلوگیری از افت سرمایه از دیگر ویژگیهای این ابزار پرکاربرد است. جالب است که بدانید فیبوناچی برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت از اعدادی به نام اعداد فیبوناچی یا اعداد طلایی استفاده میکند که اطلاعات بسیار ارزشمندی را در مورد روند قیمتها در اختیار تریدرها قرار میدهند.
اندیکاتور حجم تعادلی
حجم تعادلی که با نام On Balance Volume یا OBV نیز شناخته میشود، یک اندیکاتور مهم و پرطرفدار در تحلیل تکنیکال است. تریدرها از آن برای محاسبه فشار خرید و فروش یک دارایی استفاده میکنند و بدینترتیب، درست در بهترین زمان به کانالهای معاملاتی وارد میشوند. جالب است که بدانید این شاخص برای اولین بار توسط شخصی به نام جو گرنویل در سال ۱۹۶۳ میلادی معرفی شد. اندیکاتور OBV تغییرات حجم معاملات را با هدف پیشبینی حرکات قیمت در آینده دنبال میکند و بهنوعی تشخیص خط روند دارایی را ممکن میسازد؛ بههمین دلیل تحلیلگران به استفاده از آن در کنار سایر ابزارهای تحلیلی تأکید دارند.
بهترین اندیکاتور برای تکنیکال تحلیل معاملات کدام است؟!
اگر شما هم با خواندن این مقاله تمایل دارید که بدانید در نهایت بهترین اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال کدام است؟ باید بدانید که معاملهگران و تحلیلگران مطرح بازار کریپتوکارنسی بر این باورند که بهترین نتیجه برای شناسایی روند بازار با استفاده از همه اندیکاتورهای تحلیلی ممکن است؛ به عبارتدیگر آنها بر این باورند که بهمنظور کسب سود و کاهش ریسک معاملات باید از همه ابزارها در کنار هم کمک بگیرید. بااینکه در قسمتهای قبلی به تعدادی از مهمترین شاخصهای تحلیلی اشاره شد؛ اما باید بدانید که نکات مطرح شده بسیار خلاصه بیان شدهاند و تکیه به آنها بهتنهایی کافی نیست. توصیه میشود که برای استفاده دقیق از این ابزارها مطالعه و تحقیقهای بیشتری انجام دهید و با تحلیلگران مطرح بازار مشورت کنید.
وبسایت ابزار ترید این مقاله را به منظور حمایت از کسب و کارها منتشر شده است و تنها به عنوان یک نقطه نظر فنی ارائه شده است، این به هیچ وجه به معنای تایید یا تضمین این مطلب نمیباشد.