آشنایی با انواع تتر و شبکههای آن اهمیت زیادی در دنیای ارزهای دیجیتال دارد؛ چراکه بااستفاده از آنها میتوان از فرصتهای معاملاتی به بهترین نحوممکن بهره برد. اگر شما هم از کاربران فعال دنیای کریپتوکارنسی هستید یا به این حوزه علاقه دارید، بهتر است که با انواع شبکههای تتر به خوبی آشنا شوید. در ادامه مقاله آنها را بررسی میکنیم و ویژگیها و مزایای هر کدام را میدانیم. تا انتها همراه ما باشید.
انواع شبکه تتر
USDT روی شبکههای مختلف ارائه میشود. به همین دلیل، ممکن است هنگام مواجه با این شبکههای مختلف کمی گیج شوید. لازم به ذکر است که Tether، یک توکنِ دارای بلاکچین اختصاصی نیست. پس برای فعالیت باید از بلاکچینهای دیگر استفاده کند. از سال ۲۰۱۵ تاکنون، USDT بر روی بلاکچینهای مختلفی ساخته شد که در ادامه به معرفی انواع تتر در شبکههای مختلف میپردازیم.
شبکه تتر اٌمنی (Omni)
امنی نام یکی از انواع تتر است که برای بار اول روی بلاک چین بیت کوین اجرا شده بود؛ بههمیندلیل گاهی آن را بهعنوان تتر بیت کوین نیز میشناسند. البته باید خاطر نشان کنیم که هماکنون میزان استفاده از این شبکه به دلیل بروز برخی ایرادات بسیار کاهش پیدا کرده است؛ بااینحال برخی سرمایهگذاران هنوز هم تتر اومنی را در کیفپول خود نگه میدارند.
یکی از اصلیترین دلایل منحل و عدماستفاده از این شبکه، سرعت انتقال پایین و حدود یک ساعته آن برای جابهجایی تتر بیان شده است؛ همچنین افزایش کارمزد نرخ انتقال تتر به 30 دلار یکیدیگر از دلایل آن است. باتوجهبه این موارد توسعهدهندگان تتر در اوت 2023 بهطور رسمی پشتیبانی از تتر اومنی را متوقف کردند و از کاربران خواستند تا تترهای خود را با USDT شبکههای دیگر معاوضه کنند.
شبکه اتریوم ERC20 یکیدیگر از انواع تتر
باوجود مشکلاتی که شبکه امنی داشت، توسعهدهندگان تتر شبکه دیگری را با نام اتریوم ERC20 معرفی کردند که با حل مشکلات قبلی بسیار پرطرفدار شد. در شبکه اتریوم نسبت به امنی سرعت تأیید تراکنش بالاتر است و نرخ کارمزد کمتری دارد؛ بااینحال برخی از کاربران هنوز هم بر این باورند که نرخ هزینهها و سرعت انجام تراکنشها در اتریوم نیز زیاد است.
سولانا
سولانا دیگر شبکه تتر است که بهعنوان رقیب اصلی اتریوم در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند شناخته میشود. این شبکه علاوهبر انتقال تتر، امکان توسعه نرمافزارهای غیرمتمرکز وب 3 و دیفای را نیز فراهم میکند. سولانا با پشتیبانی از 50 هزار تراکنش در ثانیه یکی از سریعترین شبکههای حوزه کریپتو شناخته میشود. این ویژگی باعث میشود که انتقال تتر با سرعت بینظیری انجام شود؛ همچنین کارمزد انتقال بسیار پایینی و در حدود 0.01 دلار دارد.
ترون نام یکی دیگر از شبکههای تتر
ترون نام یکی دیگر از انواع تتر و شبکههای آن است که بهطور گسترده توسط معاملهگران و کاربران کریپتو برای انتقال USDT مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است که بدانید این نوع تتر بر اساس استاندارد TRC20 صادر شده است و هماکنون نیز آن را با همین نام میشناسند.
این شبکه با سرعت بالای بلاکچین منبعباز خود بهعنوان یکی از شبکههای پرسرعت تتر برای نقل و انتقالات شناخته میشود. بد نیست بدانید که ترون قادر به پردازش 2000 تراکنش در ثانیه است که سرعت بالای آن محبوبیت این شبکه را در پی داشته است. یکی دیگر از مزایای انتقال تتر با ترون هزینههای ارزان آن است؛ بهاینمعنا که کاربران تنها باید مقدار بسیار کمی را بابت هزینه تأیید تراکنشها پرداخت کنند.
شبکه تتر بیانبی چین
شبکه بیانبی (BEP20) بهعنوان استاندارد توکنسازی در زنجیره هوشمند بایننس شناخته میشود که از ماشین مجازی اتریوم برای عملکرد خود استفاده میکند. هدف از ارائه این شبکه بهرهمندی از مزایای توکن Tether و انجام تراکنشهای سریع و کمهزینه در زنجیره هوشمند بایننس عنوان شده است.
کاربران میتوانند از این توکن بهعنوان وسیلهای برای تجارت و انتقال ارزش در اکوسیستم زنجیره هوشمند بایننس استفاده کنند. توانایی این شبکه در ارائه تراکنشهای سریعتر و کمهزینه در مقایسه با نمونههای انواع تتر در بلاکچینهای مختلف جذابیت آن را دوچندان میکند.
ایاس نمونهای دیگر از شبکه انتقال تتر
یکی دیگر از پرطرفدارترین شبکههای انواع تتر ایاس (Eos) بوده که از سال ۲۰۱۷ راهاندازی شده است. این شبکه مقیاسپذیری بسیار بالایی دارد و قادر به پشتیبانی از 10 هزار تراکنش در ثانیه است؛ علاوهبر آن با قراردادهای هوشمند نیز سازگار است و امکان دسترسی به نرمافزارهای دیفای را فراهم میکند.
در ماه مه 2019 شرکت تتر اعلام کرد که USDT را روی این شبکه عرضه میکند. این امکان بهدلیل همکاری با “بلاک وان” (Block.One)، توسعهدهنده این شبکه، فراهم شد. در آن زمان، شرکت تتر قرارداد هوشمندی را روی بلاک چین این شبکه ایجاد کرد تا توکنهای USDT بتوانند روی این شبکه حضور داشته باشند.
نکته جالبی که در مورد این شبکه وجود دارد این است که انجام تراکنشهای آن بدون پرداخت هزینه کارمزد است؛ بهعبارتدیگر شما برای انتقال تتر با این شبکه نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت.
آوالانچ
آوالانچ دیگر شبکه انواع تتر است که بهعنوان یک پلتفرم قراردادهای هوشمند غیرمتمرکز در ابعاد جهانی شناخته میشود. این پروتکل یک اکوسیستم مقیاسپذیر است که هدف اصلی آن ارائه فوری تراکنشها و کاهش کارمزدها به کمتر از 0.01 دلار است. شرکت تتر استیبل کوین USDT را اخیرا بر آوالانچ مستقر کرده است تا از آن بهعنوان شبکه انتقالی سریع و اقتصادی یاد شود.
آلگورند
الگوراند که یکی دیگر از شبکههای انواع تتر است با اهداف تغییر مدل اقتصادی ارائه شده است. این شبکه بر زیرساختهایی سریع، بدون اصطکاک و انعطافپذیر تمرکز دارد و از جمله انواع شبکه انتقال USDT بهشمار میآید. آلگورند با سرعت بسیار بالای خود قادر به انجام 1000 تراکنش تتر در یک ثانیه است و امکان مبادله فوری این ارز دیجیتال را فراهم میکند. نرخ کارمزد آن نیز کمتر از ۱٪ گزارش شده است.
کدام یک از شبکههای تتر بهتر است؟
بااینکه هر کدام از انواع تتر و شبکههای آن ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند؛ اما تحلیلگران بر این باورند که شبکه ترون، بایننس، آولانچ، ایاس و سولانا از بهترین شبکههای این ارز دیجیتالی هستند. بااینحال توصیه میشود که تنها به نکات این مقاله اکتفا نکنید و بهترین و مناسبترین شبکه تتر را با استفاده از بررسیها و تحقیقات بیشتر، انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که نکات این مقاله صرف آشنایی هرچه بیشتر شما با شبکههای تتر نگارش شده است و بههیچعنوان تأکیدی بر انجام یا عدم انجام آنها نیست. بهتر است که بهمنظور اخذ تصمیمگیریهای بهتر با تحلیلگران مطرح بازار مشورتی داشته باشید. از نظر شما بهترین شبکه تتر کدام است؟ چرا؟
وبسایت ابزار ترید این مقاله را به منظور حمایت از کسب و کارها منتشر شده است و تنها به عنوان یک نقطه نظر فنی ارائه شده است، این به هیچ وجه به معنای تایید یا تضمین این مطلب نمیباشد.