نگرانیهای زاکربرگ و اک بر نیاز به مقررات متعادل در مورد فناوریهای نوظهور را برجسته میکند.
متا و اسپاتیفای، دو شرکت بزرگ فناوری، نگرانیهای خود را درباره آنچه که قوانین بیش از حد محدودکننده هوش مصنوعی (AI) در اتحادیه اروپا میدانند، بهصورت مشترک اعلام کردند.
در یک هماهنگی عمومی، مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)، مدیرعامل متا و دانیل اک (Daniel Ek)، مدیرعامل اسپاتیفای، در بیانیههای مشترکی در روز جمعه، از رویکرد اتحادیه اروپا به مقررات هوش مصنوعی انتقاد کردند، بهویژه در مورد توسعه هوش مصنوعی منبع باز (open-source AI).
هسته اصلی استدلال آنها این است که محیط مقرراتی فعلی در اتحادیه اروپا مانع از نوآوری و پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی شده است.
هر دو مدیرعامل استدلال میکنند که قوانین سختگیرانه حریم خصوصی مربوط به هوش مصنوعی، بهویژه قوانین مربوط به استفاده از دادههای عمومی، توانایی شرکتهای اروپایی را در رقابت جهانی کاهش داده است.
نگرانیهای اسپاتیفای برای اکوسیستم خلاقانه
اسپاتیفای، که پیشگام در زمینه شخصیسازی مبتنی بر هوش مصنوعی در صنعت استریم موسیقی است، نگرانیهای مشابهی با متا دارد. دانیل اک، مدیرعامل اسپاتیفای، تأکید کرد که هوش مصنوعی برای موفقیت اسپاتیفای حیاتی بوده و این امکان را به پلتفرم داده است که تجربهای بسیار شخصیسازیشده به کاربران خود ارائه دهد.
با این حال، او نگران است که محیط مقرراتی فعلی در اتحادیه اروپا ممکن است توسعه هوش مصنوعی منبع باز را کند کند، که این امر برای رشد آینده صنعت استریم و اکوسیستم خلاقانه گستردهتر ضروری است.
توقف مدلهای هوش مصنوعی متا به دلیل مقررات
متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام، بهویژه در مورد چالشهایی که تحت مقررات اتحادیه اروپا با آنها مواجه است، اظهار نظر کرده است. زاکربرگ اشاره کرد که متا به دلیل عدم وجود قوانین شفاف در مورد نحوه استفاده از دادههای کاربران فیسبوک و اینستاگرام، نتوانسته است مدلهای هوش مصنوعی خود را آموزش دهد.
این موضوع به گفته متا، توسعه هوش مصنوعی در اروپا را در مقایسه با دیگر مناطق که دسترسی به چنین دادههایی برای آموزش هوش مصنوعی به راحتی ممکن است، در موقعیت ضعف قرار میدهد. متا در یک پست وبلاگی اظهار داشت:
“در کوتاهمدت، تأخیر در استفاده از دادههایی که بهطور معمول در سایر مناطق استفاده میشود، به این معنی است که قویترین مدلهای هوش مصنوعی بازتابدهنده دانش، فرهنگ و زبانهای اروپا نخواهند بود و اروپاییها از جدیدترین محصولات هوش مصنوعی بهرهمند نخواهند شد.”
این شرکت همچنین تأیید کرد که به دلیل عدم قطعیتهای مقرراتی، انتشار مدلهای هوش مصنوعی آینده خود، از جمله مدل چندگانه مورد انتظار Llama، که قادر به فهم و تفسیر تصاویر است، به تعویق خواهد افتاد.
در تاریخ ۵ ژوئن، متا با ۱۱ اعتراض از سوی گروه “هیچیک از امور شما” (None of Your Business یا NYOB) مواجه شد که ادعا میکرد تغییرات مورد نظر این شرکت در استفاده از دادههای هوش مصنوعی ممکن است با قوانین حفاظت از دادههای اتحادیه اروپا مغایرت داشته باشد، زیرا بدون رضایت کاربران انجام میشود.
گوگل در ماه ژوئیه ۲۰۲۳ با اقدام قانونی مواجه شد که مدعی بود سیاست حفظ حریم خصوصی بهروز شده این شرکت، اجازه بهرهبرداری از دادههای گسترده، از جمله مواد دارای حق کپیرایت، را در توسعه هوش مصنوعی میدهد.